Trebinje: Novoteks u stečaju uspješno proizvodi

Bez autora
Jul 18 2011

Radnice trebinjske tekstilne industrije Novoteks, koje su nakon stečajnog postupka prve angažirane po ugovoru o djelu za šivanje HTZ opreme za firmu Trenteks iz Doboja, trebale bi dobiti plaću. Bit će isplaćene plaće za oko tridesetak radnica, a početkom avgusta plaće će dobiti i ostale žene koje su pozvane na posao. Od novog pokretanja proizvodnje u Novoteksu je proizvedeno oko 35.000 komada zaštitne opreme, a poslodavac je zadovoljan obavljenim poslom. Naredne sedmice trebali bi na sastanku s dosadašnjim poslodavcem ugovoriti posao o proizvodnji još oko 20.000 komada zaštitne opreme, čime bi se stekli uvjeti da dio radnica prime na određeno vrijeme ili da na posao pozovu još radnika s biroa. Nakon skupštine povjerilaca, koja će biti održana narednog mjeseca, biće poznat konačan ishod stečajnog postupka u Novoteksu.

Trebinje: Novoteks u stečaju uspješno proizvodiRadnice trebinjske tekstilne industrije Novoteks, koje su nakon stečajnog postupka prve angažirane po ugovoru o djelu za šivanje HTZ opreme za firmu Trenteks iz Doboja, trebale bi dobiti plaću.

Prema riječima stečajnog upravnika Lazara Đurđevića, bit će isplaćene plaće za oko tridesetak radnica, a početkom avgusta plaće će dobiti i ostale žene koje su pozvane na posao.

Novi dogovor

Od novog pokretanja proizvodnje u Novoteksu je proizvedeno oko 35.000 komada zaštitne opreme, a Đurđević kaže da je poslodavac zadovoljan obavljenim poslom.

- Naredne sedmice trebali bismo na sastanku s dosadašnjim poslodavcem ugovoriti posao o proizvodnji još oko 20.000 komada zaštitne opreme, čime bi se stekli uvjeti da dio radnica primimo na određeno vrijeme ili da na posao pozovemo još radnika s biroa - rekao je Đurđević.

On je dodao da će nakon skupštine povjerilaca, koja će biti održana narednog mjeseca, biti poznat konačan ishod stečajnog postupka u Novoteksu.

Veliki dugovi

- Reorganizacija preduzeća ili likvidacija su rješenje ovog postupka, a ukoliko ne bude pisama namjere u smislu reorganizacije, predložit ćemo prodaju imovine da bi se okončao stečajni postupak - istakao je Đurđević.

Stečajni postupak u Novoteksu pokrenut je u februaru ove godine. Njegova dugovanja iznose oko 60 miliona, a procijenjena vrijednost imovine je oko šest miliona maraka.

Nema gubitaka, obaveze se izmiruju

- Novoteks za sada radi s jednim poslodavcem, ali, s obzirom na kapacitete koje ovo preduzeće posjeduje, moguća je saradnja sa svima koji bi bili zainteresirani za ugovaranje poslova. Najvažnije je da ne stvaramo gubitke, a prema državi izmirujemo sve zakonske obaveze - kaže Đurđević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik